15 April 2011: Hans Bombeke

Op vrijdag 15april 2011vond de vierde activiteit van  De Beverse Mout plaats.

Voor deze proeverij hadden we een selectie van 6 totaal verschillende bieren samengesteld en bierkenner Hans Bombeke uitgenodigd om de degustatie te leiden.

Zoals de vorige 2  avonden vond de degustatie wederom plaats in de kapel van het OC Boerenpoort.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een  volledige Op-ale om de avond onmiddellijk goed in te zetten, dit bier afkomstig uit Opwijk is een speciale belge met een verfrissende smaak.

Hans Bombeke, bierkenner,lesgever, voormalig caf├ębaas van het Waagstuk en voorzitter van het Antwerps Bier College(ABC) heeft ons onder andere het proeven bijgebracht aan de hand van de verschillende degustatiebieren. Na de Op-ale kwamen nog volgende bieren aan bod

  •  Tripel van Sint-Bernardus van de brouwerij uit Watou.
  • Malheur 12, een quadrupel (nog meer mout dan bij een dubbel of  een tripel) van de brouwerij Malheur voormalig brouwerij De Landtsheer.
  • Saison Dupont, een saison, een zeer lekker bitterzoet bier dat vooral wordt gedronken in Walloni├ź maar ook door onze bierliefhebbers wel gesmaakt wordt.
  • Rodenbach Vintage een rood bier gerijpt op eiken foeders, dit zijn zeer grote eiken vaten van 65000 tot 130000 l , volgens de brouwerij afkomstig uit 1 van zulke foeders en niet een mengsel van jonge en oude Rodenbach zoals normaal.
  • Geuze Oud Beersel, een zeer lekkere geuze uit een geuzestekerij die nog maar enkele jaren terug actief is.

Door de diversiteit van de bieren kon onze spreken zeer duidelijk de structuur van het schuim, de geur en de diversiteit aan smaken duidelijk maken en ons leren hoe we dit kunnen proeven, ruiken en zien.  Hans Bombeke bracht ook diverse anekdotes en wijsheden bij, zoals bijvoorbeeld het feit dat je niet alles moet geloven wat de brouwers ons wijs proberen maken in hun reclame en zo was de avond alweer afgelopen voor we het beseften.

Na afloop werd er nog even nagepraat bij een biertje naar keuze uit de geproefde bieren, waaruit bleek dat de smaken verschillen want alle bieren werden gekozen door de aanwezigen.

Tenslotte een woordje van dank aan onze spreker, maar ook aan onze vrouwtjes: die zorgden voor een goede omkadering door steeds te zorgen voor vers brood (deze keer gestampt wit brood van Bakkerij Van De Perre), propere glazen en een gerust gevoel bij het bestuur.

Voor de statistieken:

Er waren  op deze activiteit wederom 70 bierproevers, wat gezien het feit dat dit in een vakantieperiode was een succes is.

Kortom alweer een geslaagde avond, op naar de volgende activiteit  onze fietstocht op zondag 26 juni 2011 waarvan u de details kan vinden op een andere plaats op deze website.

{pgslideshow id=5|height=600|width=480|delay=5000|imageordering=9}

Copyright ©2024 debeversemout.be - Design by Top 10 Binary Options
f t g m