26 Juni 2011: Bierclub De BeVeRSe MouT Fietstocht

Op 26 juni mochten we ons opmaken voor een heuse fietstocht met bierdegustaties. Gelukkig was deze dag de enige zonnige en zelfs warme dag van een voor de rest toch wel zeer natte week. De weergoden waren ons dus goedgezind. De Fietstocht startte in de cantine van Atletiekclub volharding en we mochten ca 80 vertrekkers tellen waarvan 60 met en 20 zonder degustatie, een succes al zeggen we het zelf .

Na de inschrijving werd er een Kempisch Vuur van brouwerij Pirlot aangeboden door Marcel van de cantine en dan volgde een tocht van in totaal ca 25 km doorheen Beveren, dit allemaal uitgetekend getest en uitgepijld door Nico Bogaert en Kris Van Eycke waarvoor grote dank.

Na een 9-tal kilometer kon de dorst gelest worden in café De Smoutpot gelegen aan de smoutpot een gehucht tussen Melsele-Zwijndrecht met speeltuin en meerdere terassen, waar een Noorderbierke van brouwerij Donum Ignis kon gedegusteerd worden, voor velen een verassend en nieuw bier dat goed in de smaak viel.

Er moest natuurlijk wel gewerkt worden voor iedere nieuwe degustatie uiteraard, de volgende beloning volgde na een tochtje door de polder van Melsele in Café Den Es waar we een Hopus van 't vat mochten proeven, het was heerlijk toeven op het zonnige terras en ook de bediening was hier optimaal.

De volgende statie was Hof Ter Saksen waar er in de orangerie exclusief Bieken van 't vat van Brouwerij Boelens kon genoten worden, dit in de schaduw van het prachtig gerenoveerde kasteel.

Ondertussen konden de kleinste deelnemers ravotten in het park of zich of op verkenning gaan in één van de grootste bijenkorven ter wereld.

Uiteindelijk moest er nog maar enkele kilometers gebold worden om aan te komen bij Café Lindenhof waar de fietstocht gezellig werd afgesloten met een blonde Brugse Zot van café de Halve Maan.

Overal werden we ontvangen als koningen en iedereen kon zijn gading vinden in de te degusteren bieren die allemaal van 't vat konden gedronken worden. B

Bovendien is iedereen zonder kleerscheuren op een deftig uur thuisgeraakt.

Kortom een geslaagd evenement voor groot en klein.

De Beverse Mout

{pgslideshow id=7|height=600|width=480|delay=5000|imageordering=9}

Copyright ©2024 debeversemout.be - Design by Top 10 Binary Options
f t g m