16 September 2011: Brouwerij The Musketeers - Meesterbrouwers De Cock

Op 16 september 2011 hadden we onze eerste activiteit na de zomer. Het was een dubbele brouwersdegustatie waarbij we 9 verschillende bieren proefden met ca 60 bierliefhebbers en ditmaal in De Rode Poort in Melsele.

De eerste spreker was 1 van de brouwers van brouwerij de Musketeers namelijk Stefaan Soetemans . De Musketeers brouwen de troubadourbieren in de installaties van de proefbrouwerij in Lochristi. Stefaan Soetemans heeft ons langs 6 bieren het verhaal van de Musketeers verteld. We zijn begonnen met een Troubadour spéciale een amberkleurig bier in de stijl van de spéciale belge die een zeer frisse afdronk had en werd gewaardeerd door velen omdat dit ook een echt doordrinkbier is.

Daarna volgde een troubadour blond van 6,5% alcohol met een fruitig en hopkruidig aroma...

en toen begon de Musketeers show: Stefaan Soetemans zette ons 2 verschillende Troubadour Magma's voor 1 normale Magma een amberkleurige IPA en 1 Magma waaruit 1 hop was verwijderd en Cascade hop was toegevoegd (niet op de markt trouwens) dit om te vergelijken wat je kan doen met het veranderen van bijvoorbeeld een hopsoort en wat voor invloed het heeft op de smaak. De liefhebbers wisten het al, de Troubadour is de allerbeste in zijn soort en voor sommigen het allerbeste.

Nu we wisten hoe we moesten vergelijken zette onze spreker ons een Troubadour Obscura een Imperial Stout voor in grote flessen van 75 cl.

Hiermee kregen we een milde stout en een echte Amerikaanse Stout voorgeschoteld, een ware smaakervaring die werd gestoffeerd met de nodige uitleg van Stefaan.

Opmerkelijk was toen dat de Imperial Stout toen nog niet op de markt was in België en enkel bestemd voor de Amerikaanse markt. Op veler verzoek echter is deze nu wel verkrijgbaar en bijzonder populair bij de Stout liefhebber Pur Sang.

Kortom dit was een superdegustatie waarvan we slechts gedeeltelijk konden bekomen want toen kwam er nog een spreker.

De volgende spreker was de gids voor Brouwerij De Cock, hij gidste ons door de 3 bieren die hij voor ons had meegebracht: Sinpalsken blond,Sinpalsken bruin en Prosper.

Sinpalsken blond is een eerder volmondig en daardoor licht zoet, zacht bier met geen overdreven saturatie.

Sinpalsken bruin is een zeer volmondig en daardoor licht zoet, zacht bier met geen overdreven saturatie. caramel- en roostsmaak zijn zeer goed herkenbaar.

Prosper tenslotte is een bier speciaal gebrouwen voor Prosperpolder.

Onze spreker deed dit met een mix van verhalen,historie en anecdotes over bier en brouwerijen, wat een andere toets gaf aan een schitterende avond die werd afgesloten met een vrije degustatie voor wie nog wilde (of kon).

http://www.troubadourbieren.be

http://www.brouwerijdecock.com/

{pgslideshow id=8|height=600|width=480|delay=5000|imageordering=9}

Copyright ©2024 debeversemout.be - Design by Top 10 Binary Options
f t g m