Catalaans – Belgisch Bieravontuur 2013

III Fes-t'hi Festival d'hivern de cerveses artisanals

Wat in 2012 was begonnen als een kleine uitwisseling tussen Associació Singlot uit Vilanova i la Geltru en De Beverse Mout is op 21 december 2013 uitgegroeid tot een deelname aan Fes-t'hi, het winterfestival van Artisanale Bieren in Vilanova I la Geltru door De Beverse Mout samen met brouwerij 't Paenhuys, dit om mee de artisanale bieren en de biercultuur van België en Catalonië-Spanje te promoten.

Wat hierna volgt is een korte relaas van onze trip naar Vilanova i la Geltru.

Na een maandelange voorbereiding vertrekken we op dinsdag 17 december 2013 met een verlengde Citroën Jumper geladen met 220 l Fieleken, Bieken, Tripel Klok, Zwarte Zjef en Puytenkop, enkele fietsen, promomateriaal en wat bagage.
We, dat zijn Peter Vandermeulen en Johan Reyns, bestuursleden van jullie club voor een reis van ca 1500 over Belgische, Luxemburgse, Franse en Spaanse wegen.

Op woensdag 18 december 2013 komen we aan op Camping Vilanova Park, we checken in, we leveren ons bier af in een opslagruimte in de stad samen met Toni en Martha van Singlot, en halen we Dirk Weemaes , enthousiast deelnemend lid van onze club af van de luchthaven El Prat Barcelona waarna we na een lekker Fieleken in de bungalow gaan slapen.
Op donderdag 19 december 2013 maken we een rondrit doorheen de Cava-streek rondom Sant Sadurni D'Anoia en 's avonds hebben we een eerste degustatieavond bij onze vrienden van Associació Singlot in hun lokaal het knusse El Singlot.
We worden vergast op een variëteit aan bieren die doorgaans zeer uitgesproken zijn van smaak, met meestal veel hoppen, maar meestal wel lekker, gecombineerd met Tapas en een gezellige verbroedering.

Op vrijdag 20 december 2013 worden we mee uitgenomen voor een ganse dag met als hoogtepunt het bezoek aan Ales Agullons, de brouwerij van één van de pioniers van de Catalaanse biercultuur Carlos.
's Avonds halen we onze brouwers Paul en Dave van het Paenhuys af van de luchthaven, terwijl Dirk onzer beide standen reeds knap in elkaar steekt, waardoor we de volgende morgen veel minder werk hebben dan de andere brouwers.
Bij de aankomst aan de Chalet drinken we nog een glas en genieten van een welverdiende nachtrust na een schitterende dag.
Zaterdag 21 december 2013 is er dan het festival, er zijn in totaal 24 brouwers waaronder Het Paenhuys, De Beverse Mout, Birrificio Menaresta (I) en voor de rest Catalaanse en Spaanse brouwers.

Het festival begint met een ontbijt en enkele afspraken onder de brouwers, voornamelijk in het Catalaans!
Om 11u starten we: er zijn degustaties, eetkraampjes en een tweedehandsmarktje bovenop uiteraard de standen van de brouwers en onze club. Op onze stand kan je Fieleken (ons eigen bier van Dijckwaert)en 2 bieren van Brouwerij Boelens : Bieken en Tripel Klok, die zeer gesmaakt werden, degusteren en bij onze vrienden van 't Paenhuys kon je Puytenkop en Zwarte Zjef, die na een aarzelende start toch ook heel wat proevers mochten ontvangen.

De sfeer barst pas rond 18u los, maar ondanks de slechts ca 800 bezoekers ,heel wat minder dan vorig jaar was dit een fantastische ervaring.

Zondag 22 december 2013 hebben we nog een stadsrondrit gedaan met de fiets en een diner genuttigd met de brouwers, uiteraard met lekkere en meestal bittere bieren.

Maandag 23 december 2013 zijn we terug huiswaarts gereden met een voldaan gevoel en bijna stipt om middernacht Beveren terug binnengereden.

Deze biertrip was een fantastische belevenis waar we al onze doelstellingen konden bereiken: uitwisseling met El Singlot, veel nieuwe bieren leren kennen, promotie maken voor Belgische Artisanale bieren en bovenal veel vriendschappen sluiten met de brouwers uit Catalonië, de rest van Spanje en Italië.

Deze trip was echter meer dan een bierreisje, we konden door samen te werken met verschillende partijen , onze club en onze bevriende brouwerijen een plaatsje geven op de Spaanse artisanale biermarkt.

Er is nog veel meer over deze trip te vertellen, dat zullen we dan ook doen op onze speciale Belgische-Catalaanse bierdegustatie begin februari 2014, waar we jullie kortelings over zullen informeren.

Wij willen bij deze wel reeds enkele partners danken om mee te participeren in dit project door middel van logistieke en/of financiële hulp:
Brouwerij 't Paenhuys
Brouwerij Boelens
Gorselé Bedrijfsvervoer en Services
Associació Singlot
De Beverse Mout

Hieronder vinden jullie enkele foto's en links naar foto's en filmpjes van Fes-t'hi maar om de smaak van Catalonië te proeven, zal je naar onze degustatie moeten komen.

https://www.facebook.com/DeBeverseMout

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.591068844298302.1073741830.319250168146839&type=1

http://www.canalblau.cat/la-cervesa-artesana-protagonista-del-fes-thi/ 

 http://festivaldhivern.blogspot.com.es/

 https://www.facebook.com/dirk.weemaes.5/media_set?set=a.10202072128556806.1073741837.1594832143&type=3


A Hoppy 2014
De Beverse Mout

Copyright ©2024 debeversemout.be - Design by Top 10 Binary Options
f t g m